Öl i NYC: mer Manhattan

I det sista inlägget om New York kör vi några klassiker på övriga Manhattan!

Blind Tiger Ale House

Blind Tiger är ett av de här ställena som jag likt Spuyten Duyvil hörde talas om tidigt. Det känns som dom varit med för alltid liksom. Och ja, dom öppnade redan 1995 så 22 år and counting. Även här hade jag höga förväntningar och fick dom infriade. Lång, riktigt bra fatlista, skönt sliten lokal och allmänt god stämning. Vi käkade lite också och maten var bra den med. Man förstår att vissa ställen funkar bättre än andra. 




Rattle N Hum East (det finns ett på västra Manhattan också)

Ett kvarter från Empire State Building finns Rattle N Hum, även detta en smått legendarisk bar i NYC. Detta var dock ett av de ställena jag blev ganska besviken på. Ganska ocharmigt ljus, halvtrevlig personal och en alldeles för stark doft av klor. Fatlistan var helt klart bra men det negativa vägde tyvärr över det positiva här för min del.



Ginger Man

Två kvarter norr om Rattle N Hum hittar vi Ginger Man, en väldigt stor bar med en grymt utbud av öl. Det är proffsigt och ganska "businessy", inte så halvsunkigt som många av de andra ställena i NYC är. Mycket folk även mitt på dagen men storleken på lokalen sväljer det. Trevlig personal och maten såg smarrig ut, men vi åt inget här denna gången. Definitivt ett ställe att stanna till på när du tröttnat på att vänta i kön upp i Empire State Building.



Ear Inn

Den äldsta baren i NYC! Började sin alkoholservering 1817. Inga raka vinklar någonstans, lönndörrar i golvet och en behaglig doft av klorin. Inte ett ställe man spenderar en hel dag på men det är värt att ta sig hit för att se ett stycke historia. Ligger i sydvästra Greenwich Village för övrigt.



McSorleys

Likt Ear Inn är McSorleys som öppnade 1854 en av NYC's äldsta barer. Fram till 1970-talet var det dessutom bara män som fick vistas där. Det finns två öl att välja på, en ljus och en mörk. Ölen beställs två åt gången, det vill säga du får två öl när du beställer en då glasen är så små. Så köp dig två öl, pulsa fram genom sågspånen på golvet och sätt dig på en knarrig stol och insup atmosfären (och dammet) och njut.





I det avslutande inlägget för denna gången är det äntligen dags för The city of brotherly love, Philadelphia! Men innan dess passar jag på att bjuda på en bild på den främsta anledningen till att vi åkte över Atlanten denna gången! Det var nämligen en utställning på taket av The Met som heter Transitional Object där Cornelia Parker har byggt huset från Psycho av en gammal lada. Hur coolt som helst, och vi lyckades se det veckan innan den flyttade vidare.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pörkölt med nokedli

Inlagd chili

Burgare, metal, hemfärd